TRABZON ORTAHİSAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Müdürler Kurulu Toplantısı Yapıldı.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Müdürler Kurulu Toplantısı  Hasan Ali Yücel İlkokulu Konferans Salonunda yapıldı.
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Müdürler Kurulu Toplantısı Yapıldı.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Müdürler Kurulu Toplantısı Yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürler Kurulu Toplantısı Hasan Ali Yücel İlkokulu Konferans Salonunda yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’nin başkanlığında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Recep Aydınçakır, Emrah Koşar, Süleyman Adıgüzel, Sezai Misir, İdiris Meral’ın hazır bulunduğu toplantıda tüm okul ve kurumu müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, eğitime yönelik birçok gündem maddesinin görüşülmesi ve karara bağlanan konuların uygulanmasının eğitimin başarısı için önemli bir adım olduğunu söyledi. Eğitim öğretimin birinci dönem genel değerlendirilmesi ve ikinci dönemde yapılacak çalışmaların ele alındığı toplantıda, e-müfredat modülünün kullanılması, akademik başarının artırılması ve buna yönelik yapılacak çalışmalar, sosyal ve kültürel faaliyetler, yürütülen projeler, dönem değerlendirmeleri gibi birçok konu görüşüldü.

Şükür Köse, “İlçe Olarak İyi Bir İvme Yakaladık”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ortahisar İlçe olalı yaklaşık 4 yıl oldu. İlçe olarak iyi bir ivme yakaladık. Kurumlar olarak da elimizden geldiği kadar eksikliğimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Yeni binamıza taşındıktan sonra daha iyi hizmet vereceğiz. Hem akademik ve hem sosyal etkinlik bakımısndan yakalığınız başarıdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum.”dedi.

Mutlaka TÜBİTAK Projesi Yapalım.

Ortahisar’da 170 okuldan  32 adet Tübitak 4006 projesi yazıldığına dikkat çeken Müdür Şükür Köse, “Bu rakam çok az. Tubitak projelerinde en az 3-5 bin TL okullarımıza kalıyor. Her okulun projesi kapsamında 120 projemiz var, bu sevindirici bir durum. En yakın ilçemize iki kat fark attık. Mutlaka Tübitak projesi yapmalıyız.”dedi.  Beden eğitimi öğretmenleriyle üç kez toplarntı gerçekleştirdiklerini belirten Müdür Şükür Köse, “Spor merkezlerini öğrencilerimiz ile buluşyturmak istedik. Kaymakam beyin başkanlığında spor toplantıları tertipledik.   Tüm spor merkezleri hizmetimize sunuldu. Bir tane talep gelmedi. Lig kuralım dedik, 4 okuumuz bize başvuru yaptı. Ekzersiz yapan okullarımız mutlaka spor etkinliklere katılacaklar. 108 müzik öğretmeni ile toplantı yaptık. Müzik korosu planlıyoruz. 98 müzik öğretmenimizden iki öğretmenimiz başvuru yaptı. Her hafta sonu koro çalışmamız devam ediyor.”dedi. Müdür Şükür Köse, “Öğrencilere dağıtılacak her türlü yardım, yapılacak her türlü faaliyette mutlaka ilgili şube müdürümüz o faaliyettin içinde olacak. Yardım yapılan çocuklarımızı afişe edilmeyecek”dedi.  

Öğrencileri Teşvik Edelim

Eğitim öğretimin birinci döneminde bütün ilçede herhangi bir sıkıntının yaşanmadan sona ermiş olmasının sevindirici olduğunu belirten Şükür Köse, “Akademik başarının artırılması, fiziki altyapının iyileştirilmesi ve ikili eğitimin ortadan kaldırılması, sosyal, sportif, kültürel, sanatsal gibi konularda çalışmaların yapıldığı ve bu çalışmaların sürekli devam etmesi gerektiği kararlaştırılırken, akademik başarının artırılması için yapılacak çalışmalar, deneme sınavlarının yapılması ve sonuçlarının ilçe ve okul düzeyinde değerlendirilerek eksik kalan kazanımların tamamlanması, koçluk sisteminin uygulanması, veliler ile iletişimin güçlendirilmesi, EBA’nın etkin bir şekilde kullanılması ve kitap okuma saatlerinin düzenlenmesi ve öğrencilerin teşvik edilmesi büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek okul ve kurum müdürlerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Şube Müdürleri Kendi Alanları İle İlgili Öenemli Uyarılarda Bulundu.

Katılımcılara eğitim ile ilgili detaylı bir brifing veren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emrah Koşar, görüşülen maddelerle alınan kararları aktardı. Şube Müdürü Emrah Koşar, 2. dönemden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bölgeleri Yönergesi ile zümreler ve kurullar yönergesi kapsamında bütün okullarda örgün ve yaygın eğitim kurumları zümreler, kurullar, şube öğretmenler kurulu, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri kurulu, eğitim bölgesi müdürler kurulu, koordinatör müdürler kurulu, kademe ve türlerine göre müdürler kurulu, ilçe sınıf/alan zümre başkanları toplantılarının e-müfredat sistemi üzerinde yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Şube Müdürü İdiris Meral yaptığı konuşmada, “DYK ile ilgili 69 Kurs başvurusu yapıldı. Öğretmen başvurusu başladı. Takvimle alakalı ortak watsapp  veya sms ile  önlemimizi alalım, öğretmenlerimizi bilgilendirelim. Kurslarda süre 40 dakikadır. Bu süreye dikkat edelim. Planlamamızı bu şekilde yapalım. Kurs olurlarını toplu alalım. Tefbis tahmini bütçelerimizi bu hafta sonuna kadar girelim.”dedi.  

Şube Müdürü Sezai Misir, “Sosyal etkinlik yönetmenliği değişti. Gezi belgelerini en az bir hafta öncesinden bize gönderin. Yönetmenlikte ağır yaptırımlar var. Tur şirketlerinden gelen belgeler bize eksik geliyor. Sorumluluk sizinidir. Muhatabımız sizlersiniz. Önce siz inceleyip uygundur deyip DYS’ye girmeniz gerekir. İl dışı onayını biz veriyoruz. İl içi onayı okul müdürleri veriyor. Destek eğitimle ilgili maaş karşılığı 6 saat, 6’sı ücret karşılığıdır. Ders dışı eğitim çalışması olurları, % 6 şartı var. Toplam ders saatinin yüzde 6’sını geçmemesi lazım. Disiplin cezalarına itirazları disiplin kurulu onaylıyor. Danışmanlık eğitim tedbirleri kararlarını mahkemeler veriyor. Üçer aylık dönemler halinde rehber öğretmenlerimiz bize rapor vermesi gerekiyor. Tedbir kararları rehber öğretmenlerimizin kararı ile kaldırılıyor. Bu konuya da dikkat edelim. Biz kimsenin ne notunu ne de devamsızlığını değiştiremiyoruz. 7 okulumuzda pansiyon var. Su analizlerimizi yaptırmamız lazım. Su depoları da buna dahildir. Yemek numuneleri üç güç saklamamız gerekiyor.”dedi.

Şube Müdürü Recep Aydınçakır; “ Eğitim öğretim ödenek başvuruların zamanında yapılması gerekir. Evrakların kontrolü, sisteme girişi okul yönetiminin sorumluluğundadır. Özel okullarımızdan personel görevlendirmelerinde GBD lerin incelenmesinden sonra dosyaları bize gönderin. Bursluluk sınavı ile ilgili şartnameleri okuyarak hata yapmayın. Takvime uyun. Şartnameye uyun. Okul müdürlerin evraklarda mutlaka imza ve parafı eksik olmasın. Yönetmenliklere dikkat edelim. Kanun ve yönetmenlikleri bilmek zorundayız. Hiçbir okulumuz bu konuda sıkıntı yaşasın istemiyoruz.  Reklamlarda öğrenci ismi ve resmi kullanılması kesinlikle yasaktır. Özel okullar olarak en az yüzde 3 ücretsiz öğrenci okutmakla sorumludur.  Lütfen bunlara dikkat edelim. 150 adet özel okulumuz var. İş sözleşmemizi mevzuattaki sözleşmeye göre olsun. Özel okullarımız da proje yapabilir, bunları bizimle paylaşın. Yazışmalarınız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz üzerinden olsun. Özel öğretim kurumları tüm personelin mutlaka kimlik kartı olmalıdır. Birçok kurum bu yüzden para cezası yedi.”dedi.  

Süleyman Adıgüzel, “Türkiye de mesleki eğitim yeniden yapılandırıyor. Mesleki eğitime önem vermeyen ülkeler ne halde olduğunu görüyoruz. Biz hep akademik başarı olan çocukların Anadolu Lisesi, fen lisesine gitmesini istiyoruz. Oysaki bu kaliteli beyinlerin istedikleri alana yönlendirebilirsek bir ülkenin geleceğini kurtarmış oluruz. 150-200 puan aralığındaki çocukları meslek lisesine gönderirsek bu anlayıştan bir sonuç alamayız. Önümüzdeki yıl okul taşımalarını okullarımız kendileri yapacaktır. Onay makamı kaymakamlık olacaktır.’dedi. 

Ortahisar Halk Eğitim Müdürü Vekili Serkan Harput, “Cumhurbaşkanımız bir okuma yazma seferberliği başlattı. Bunun için vatandaşlarımız bize müracaat etmesi gerekiyor. Sizden isteğimiz öğrencileriniz üzerinden velilere ulaşmanızı istiyoruz. Hatta muhtarlarımız ile işbirliği yapabiliriz” dedi.

Toplantıda söz alan okul müdürleri temennilerini dile getirdiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek okul ve kurum müdürlerine katılımlarından dolayı teşekkür etti. 

01-02-201801-02-201801-02-201801-02-201801-02-201801-02-201801-02-201801-02-2018

Ortahisar Kaymakamlığı Binası. Pazarkapı Mahallesi. Kahramanmaraş Cad. No 100 Kat2 Ortahisar/TRABZON - 0 462 202 04 04 202 04 05 202 04 06

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.