TRABZON ORTAHİSAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017 İlk Müdürler Toplantısı Yapıldı

İlçemiz Kaymakamı Numan Hatipoğ’lunun başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şükür Köse, Şube Müdürlerimiz Murat Eskicioğlu, Cemil Karakaş, Süleyman Adıgüzel, Recep Aydınçakır, Sezai Misir’in katılımıyla  2017 yılının ilk müdürler toplantısı Kanuni Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda yapıldı.
2017 İlk Müdürler Toplantısı Yapıldı

2017 İlk Müdürler Toplantısı Yapıldı

 

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Ocak ayı müdürler toplantısı ilçemiz Kanuni Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapıldı

İlçemiz Kaymakamı Numan Hatipoğ’lunun başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şükür Köse, Şube Müdürlerimiz Murat Eskicioğlu, Cemil Karakaş, Süleyman Adıgüzel, Recep Aydınçakır, Sezai Misir’in katılımıyla  2017 yılının ilk müdürler toplantısı Kanuni Anadolu Lisesi Toplantı Sealonunda yapıldı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse; 2017 yılının başta tüm islam alemine olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur mutluluk getirmesi dilekleriyle sözlerine başladı. Aralık ayında Antalya´da tüm İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katıldığı seminerde aldığı notları kısaca müdürlerle paylaştıktan sonra "15 Temmuzdan sonra tüm yurtta her yönüyle bir seferberlik başlatılmıştır. Biz de eğitim seferberliğimizi yeni yılda yeni kaymakamımız Sayın Numan Hatipoğlu’nun öncülüğünde  tüm okul ve kurum müdürlerimizle başlatıyoruz. Biz yapmakta olduğumuz çalışmalarımızı Milli Eğitimdeki yeni anlayış ve bakış açısı doğrultusunda güncelleyerek, yeni hazırlanmakta olan eğitim müfredatı ile de öğrencilerimizi en iyi şekilde hayata hazırlamak için çalışacağımızı bildirir, Sayın Kaymakamımıza da bu vesile ile tekrar hoşgeldiniz der, katkılarından dolayı şimdiden teşekkür ederim" dedi. TEOG Sınavlardında iyi bir yerde olduğumuzu hatırlatan Şükür Köse, “Bizim için önemli olan Trabzon’un başarısıdır. Başarımızı birlikte ekip çalışmasına borçluyuz.”dedi.

 

Öğretmen Akademisi Kuruluyor

 

Bakanlık tarafından kurulan Öğeretmen Akademisine her ilden 100 öğretmenin seçileceğini hatırlatan Şükür Köse, “Okul müdürleri tarafından her okuldan seçilecek öğretmenlerin, kendi alanında kendini kanıtlamış, Trabzon’da uzun süre ikamet edecek öğretmenlerden seçmelidir.”dedi.  Çocukların kalplerine dokunacak, milli ve manevi değerleri, şanlı tarihimizi ve geçmişimizi konu alan kısa video animasyon gösterilerinin hazırlanıp öğrencilere izlettirilmesini okul müdürlerinden isteyen Şükür Köse, “Bu konuda okullara her türlü desteğe hazırız”dedi. Mesai konusuna değinen Köse, okul müdürlerin okullardan ayrılmadan önce mutlaka ilgili şube müdürlerinden izin almalarını istedi. Okulların, öğrencilerde sosyal bilincin geliştirilmesi amacıyla öğrencilerin bulundukları mahallelerde sosyal sorumluluk projeleri yapılmasını tavsiye eden Şükür Köse, “Evde bakıma muhtaç yaşlı büyüklerimizin ev temizliği, ilaç takibi gibi lise düzeyinde öğrencilerimize yönelik yapılan projeler, toplumda önemli bir yaraya merhem olurken diğer yandan gençlerimizin sosyal sorumluluk bilinçlerinin gelişmesine katkı sağlamış oluruz”dedi.

 

Beraber Çok Güzel İşler Yapacağız

 

Aralık ayında yayınlanan kararname ile Kütahya Tavşanlı ilçesinden ilçemize atanan Kaymakam Numan Hatipoğlu okul müdürlerine hitaben yapatığı konuşmada; “Hepinizin bildiği üzere Aralık ayında yayınlanan kararname ile ilçemize atandım. Tabi burası ayrı bir coğrafya, farklı bir kültür ve yer. Ancak burada çok güzel bir ortam var. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzden aldığım brifinge göre eğitim durumumuzun iyi bir seviyede olduğunu görüyorum. Ancak burada yapılan işlerin üzerine biz ne koyabiliriz? Bunun gayreti içinde olacağız. Beraberce çok güzel işler yapacağımıza inancım tamdır. Sınıf başına düşen öğrenci sayımız çok iyi. Öğretmen sıkıntımız yok gibi. Bütün bu etkenleri bir araya getirdiğimizde çok iyi sonuçlar ortaya çıkmış. Ancak bizim amacımız neredeydik ve nereye geldik? Bunun muhasebesini yaptığınızda yapacak çok işimizin olduğunu görüyoruz.”dedi.   

 

Hiyerarşik İlişkilere Dikkat!

 

Trabzon’un büyükşehire dönüşümü ile merkez ilçelerin diğer ilçelerden çalışma koşullarının farklı olduğunu belirten Kaymakam Numan Hatipoğlu, okul müdürlerinden hiyerarşik ilişkilere dikkat etmelerini istedi. Çocuk istismar konularına değinen Kaymakam Hatipoğlu, “Duyulursa lekeleniriz, anlayışını terk ederek, en kısa zamanda adli kolluk kuvvetlerine haber verin. Durumu üst amirlerinize bildirin”dedi.  Okul müdürlerinden öğrencilerin devletine, milletine, manevi değerlerine bağlı iyi bir vatandaş ve yurttaş olarak yetiştirilmelerini isteyen Kaymakam Hatipoğlu, “Birlikte el ele vererek  çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 2. Yarı yılın huzur, barış, kardeşlik içinde sağlıklı ve başarılı geçmesini diliyorum.”şeklinde konuştu.

 

Şükür Köse, Brifing Verdi

 

Kurumuzula ilgili sunum yapan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şükür Köse, öğrenci sayılarımızdan yatırımlara kadar en ince ayrıntısına kadar  İlçemiz Kaymakam Numan Hatipoğlu’na brifing verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak toplam 65 personelle 873’ü yabancı uyruklu olmak üzere  170 okulda 61 bin 772 öğrenci ve  2 bin 769 derslikte 5 bin 74 öğretmene hizmet verdiklerini kaydetti.  Biri lise, ikisi orta okul olmak üzere toplam 10 okulda ikili eğitim yapıldığını hatırlatan Şükür Köse, 2019 Eğitim Öğretim Yılında ilçenin tamamında tekli eğitime döneceklerini vurguladı. 19 okulda ilk ve ortaokul öğrencilerin aynı binada öğretim gördüğünü belirten Köse 18 bin 698 öğrenci ile okul öncesinde % 86.10 okullaşma oranına ulaştıklarını kaydetti. Şükür Köse konuşmasını şöyle sürdürdü, “ 71 okulumuz taşıma kapsamında olup 246 taşıma servisinde toplam  3 bin 259 öğrencimiz yararlanıyor. 2 bin 461 öğrencimize her gün sıcak yemek veriliyor. Toplam 8 özelm eğitim okulumuzda 556 engelli öğrencimiz eğitim öğretim görmektedir.  68 kurs merkezimizde toplam bin 169 örencimiz ücretsiz kurs görmektedir.”şeklindre konuştu.

Şube Müdürleri Bilgi Verdi

 

Şube Müdürlerimiz kendi görev alanları ile ilgili okul müdürlerine bilgi vererek  önemli uyarılarda bulundular. Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından rapor düzenlenen çocuklar çin destek eğitim odasının açılmasının zorunlu olduğunu belirten Şube Müdürü Sezai Misir, gerekirse laboratuar veya öğretmenler odasının kullanılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Misir, Bakanlığın özel eğitime uihtiyaç duyan öğrenciler için kaynaştırma eğitimine büyük önem verdiğini vurguladı. Karne tatilinde öğrencilere ödev verilmemesi konusunda bakanlığın emrini hatırlatan Şube Müdürümüz Recep Aydınçakır, okulların reklam aracı olarak öğrencileri resimlerinin reklam panolardında asılmasının yasak olduğunu söyledi. Aydınçakır, kurala uymayan okullara kapatmaya kadar ceza verilebileceğini sözlerine ekledi. Bütçe ile ilgili önemli uyarılarda bulunan Şube Müdürümüz Cemil Karakaş, okulların ek ders puantajlarını düzenlerken daha dikkatli olmalarını istedi.Karakaş, temel eğitim okullarının okul bazlı bütçeleme konusunda bilgi verdi. Okul müdürlerinden, velileri daha dikkatli dinlemelerini isteyen Şube Müdürümüz Süleyman Adıgüzel, “Adana’da bir yurtta meydana gelen yangında ölen çocukların acısı hala yüreğimizde, bu yüzden çok daha dikkatli olmalıyız”dedi.Adigüzel, okul servislerin denetimi konusunda okulların daha dikkatli davranmalarını istedi.   Özür grubu ile ilçemize atanan öğretmenlerin önemli açığı kapattığını hattırlatan Şube Müdürümüz Murat Eskicioğlu, eksik alanlara atama yapılmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Branş öğretmenlerin 21 saate kadar ders alabileceğini belirten Eskicioğlu, okul müdürlerinden öneclikle ihtiyaçlarını kendi aralarında karşılamalarını istedi.  Öğrencilere uygulanan şiddet konusunda hala duyumlar aldıklarını belirten Murat Eskicioğlu, bakanlık müfettişlerinin artık bölgelerde görev yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

24-01-201724-01-201724-01-201724-01-201724-01-201724-01-201724-01-201724-01-201724-01-201724-01-201724-01-201724-01-2017

24-01-201724-01-2017

Ortahisar Kaymakamlığı Binası. Pazarkapı Mahallesi. Kahramanmaraş Cad. No 100 Kat2 Ortahisar/TRABZON - 0 462 202 04 04 202 04 05 202 04 06

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.