TRABZON ORTAHİSAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

‘Sıfır Atık Projesi’ne Yavuz Selim İkokulu´ndan Start Verildi

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan’nın himayesinde Çevre ve Şehir Bakanlığınca yürütülen projenin Yavuz Selim İlkokulu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Trabzon Çevre ve Şehirçilik İl Müdürü Ali Vadet Çiftçi, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
‘Sıfır Atık Projesi’ne Yavuz Selim İkokulu´ndan Start Verildi

‘Sıfır Atık Projesi’ne Yavuz Selim İkokulu´ndan Start Verildi

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde Türkiye genelinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi”ne Trabzon Yavuz Selim İlkokulu’ndan start verildi.

Emine Erdoğan’nın himayesinde Çevre ve Şehir Bakanlığınca yürütülen projenin Yavuz Selim İlkokulu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Trabzon Çevre ve Şehirçilik İl Müdürü Ali Vadet Çiftçi, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu doğaya sahip çıkmak sadece Türkiye’ye değil gezegenimize de sahip çıkmak anlmamına geldiğini belirterek, “Doğa ile inatlaşmak değil onunla barışık yaşamak zorundayız”dedi. Geri dönüşümün önemine  vurgu yapan Kaymakam Numan Hatipoğlu; ‘’Burada da gördük ki öğrencilerimiz atıkların yeniden kazanımı için oldukça duyarlılar. Sizlere ayrıca bir şeyi özel olarak hatırlatmak isterim ki, pikniklere gittiğimizde çevreyi kirletmemek için kullandığımız malzemeleri çevreye ve çöplere değil de piknik dönüşü sonrası geri dönüşüm kutularına atalım.’’ dedi. Marifet doğada iz bırakmak değil, onda iz bırakmadan yürümek olduğunun altını çizen Kaymakam Numan Hatipoğlu, “Doğa bize geçmişten miras değil gelecçeğin emanetidir” dedi.

 Duyarlı Taketici Olmak Zorundayız

‘Sıfır Atık Projesi’ ile bilgi veren Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, “Sıfır Atık konusunu tüm okullarımızın sahiplenmesini istiyoruz. 1 litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletebiliyor. 1 cam şişe doğada 4 bin yıl, plastikler bin, piller 300 yılda yokoluyor. Türkiye’de günde hane başı ortalama 1 kilogram çöp çıkartıyoruz. Bu atıkları ne kadar azaltırsak o kadar daha az ağaç keseceğiz.’’ dedi. Müdür Çiftçi konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘’Temiz ortam kaynaklı olarak performansın ve verimliliğin arttırılması, israfın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması, çevresel risklerin azaltılmasının sağlanması “Duyarlı tüketici” duygusuna sahip olunmasının sağlanması Tasarruf ve ekonomik kazanç sağlanır. 1 ton atık kâğıdın geri kazanımı ile 17 ağacın kesilmesi önlenir, 12400 m3 kadar sera gazı engellenir, 2,4 m3 atık depolama alanından tasarruf sağlanır. Yeni üretime kıyasla metal ve plastik geri kazanımı ile %95 enerji tasarrufu sağlanabilir.’’ dedi. Ali Vedat Çiftçi, 1 ton cam geri  dönüştürüldüğünde 100 litre petrolden tasarruf sağlandığını söszlerine ekledi.

Program sonunda Ortahisar Kaymakamlığı tarafından hazırlanan geri dönüşüm kumparaları, broşürler öğrencilere dağıtıldı.

Öğrencilerin büyük dikkatle izlediği program sonunda Şengül Yavuz tarafından öğrencilere çevreci broşürler, kitap ve kalem dağıtılırken, Ortahisar Kaymakamlığı tarafından hazırlanan geri dönüşüm kumparaları okula kazandırıldı.

14-02-201814-02-201814-02-2018 14-02-201814-02-2018

 

 

Ortahisar Kaymakamlığı Binası. Pazarkapı Mahallesi. Kahramanmaraş Cad. No 100 Kat2 Ortahisar/TRABZON - 0 462 202 04 04 202 04 05 202 04 06

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.