TRABZON ORTAHİSAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017 Yılı Erasmus+ Teklif Çağrısı Dönemi Proje Başvurularına İlişkin Sonuçlar Kabul Listesi açıklandı.

Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği (KA101) kapsamında ortahisar ilçemizin 3 asil proje teklifi hibe desteği almaya hak kazanmıştır.
2017 Yılı Erasmus+ Teklif Çağrısı Dönemi Proje Başvurularına İlişkin Sonuçlar Kabul Listesi açıklandı.

2017 yılı Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi PERSONEL Hareketliliği (KA1) Faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirilmesi sonucundu Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ‘İpekyolu’ndaki Mülteci Çocuklar ‘isimli proje 73,400,00 Euro ile hibe almaya hak kazanmıştır. Projenin konsorsiyum üye okulları Dumlupınar İlkokulu, Hasan Tahsin KIRALİ İlkokul, Kanuni İlkokulu ve Ülkü İlkokulu’dur. ’İpekyolu’ndaki Mülteci Çocuklar’ projemiz kapsamında Konsorsiyum Lideri Müdürlüğümüz ve konsorsiyum üyesi 4 ortak okulumuz toplam 40 katılımcı ile İngiltere, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Hollanda ülkelerinde 5’er günlük yapılandırılmış kurs faaliyeti, okul ziyareti ve kültürel gezi hizmeti alacaklardır. Proje süresi 18 ay olup amacımız farklılıkların ve kültürlerarası iletişimin ne kadar önemli olduğu hakkında öğretmenlerimiz arasında bir farkındalık oluşturmaktı. Bu proje ile genel olarak, katılımcı öğretmenlerimize, mülteci öğrencilerin eğitime adaptasyonu konusunda yaşadıkları sorunun çözümüne yönelik eğitim verilmesini amaçlamaktadır.

Katılımcı öğretmenlerin öğrendikleri bilgiyi günlük hayatta uygulayabilmelerini sağlayacak, üst düzey becerilerini geliştirmeye katkı sunacak çalışmaları yapabilmeleri için analiz, gözlem, değerlendirme, uygulama, eğitim, yaygınlaştırma gibi yöntemleri kullanılacaktır.

Proje çıktıları ve başarı ölçütleri:

 Mültecilerin eğitimi ile ilgili yenilikçi yaklaşımları transfer edip  uygulayarak  insan onuru, özgürlük, demokrasi, eşitlik, hukukun egemenliği, insanlara saygı, çoğulculuk, ayrım yapmama, adalet, dayanışma, kadın erkek eşitliğinin egemen olduğu bir toplum yaratmayı hedeflemekteyiz.

Proje Ar-Ge faaliyetlerinde uygulanacak yöntem, teknik ve kullanılacak araçlar:

 Mülteci öğrenci ve velilerimizin okulu; sadece akademik bir ortam olarak değil, aynı zamanda yaşadıkları yeni ortama uyum sağlarken çevre ile bir  irtibat noktası olarak benimsemeleri, yerli ve mülteci öğrencilerimizin eşit eğitim alabilmeleri, ülkelerindeki şiddetten ötürü, vatanlarını terk etmek durumunda kalan mülteci çocukların doğru yaklaşımla  rehabilite olmaları ve ruhen daha sağlıklı bireyler haline gelmeleri sağlanacaktır.

Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olup hibe almaya hak kazanan diğer kurumlarımız:

                                                                               T.C.

                         ERASMUS + PROGRAMI ANA EYLEM 1 BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ

   2017 YILI OKUL EĞİTİMİ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ TRABZON PROJE BAŞVURULRI KABUL LİSTESİ

 

 

 

1

 

2017-1-TR01-KA101-041537

 

YOL-İŞ SENDİKASI ORTAOKULU

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖZEL ÖĞRETMELER

 

ORTAHİSAR/TRABZON

 

32,364,00

 

 

2

 

2017-1-TR01-KA101-043589

 

KANUNİ ANADOLU LİSESİ

GİRİŞİMCİ EĞİTİMLE HAYALLERDEN GELECEĞE

 

ORTAHİSAR/TRABZON

 

31,002,00

Ortahisar Kaymakamlığı Binası. Pazarkapı Mahallesi. Kahramanmaraş Cad. No 100 Kat2 Ortahisar/TRABZON - 0 462 202 04 04 202 04 05 202 04 06

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.